Buurtbus Lies Verheij

Lies Verheij

Lies Verheij

Lies brengt mensen naar elkaar toe

Mijn naam is Lies Verheij en ik woon in ’s-Heerenberg. Veel inwoners kennen mij van de rijschool die ik 23 jaar lang met veel plezier runde. In al die jaren heb ik veel leerlingen mogen lesgeven. Maar mijn allereerste leerling was wel heel bijzonder. Toen mijn zoon 18 jaar werd, was hij de allereerste klant die ik les mocht geven. Door mijn doorzettingsvermogen en tactiek groeide mijn klantenkring snel. Het werd een goedlopende rijschool.

De Buurtbus
Mijn liefde voor autorijden begon in mijn jeugd op de kermis. Ik vond de rondrijdende benzineautootjes altijd prachtig. Die liefde ben ik nog steeds niet verloren. Na het stoppen met mijn rijschool wilde ik graag in contact blijven met mensen. Daarom ben ik vrijwilligster geworden bij Buurtbusvereniging Montferland. Inmiddels rijd ik al zeven jaar als chauffeur mijn 1-uursdienst hier in de omgeving. Buurtbusvereniging Montferland voert zijn ritten uit met busjes van Arriva. Door mijn ervaring weet ik mijn enthousiasme aan potentiële nieuwe chauffeurs over te brengen en hen te begeleiden.

Het is leuk om in contact te zijn met (vaste) passagiers. Ik heb mijn vaste rit en vind het fijn om mensen van A naar B te brengen of naar elkaar toe te brengen. Zo voorkom ik dat kleine gebieden en kernen zich mogelijk isoleren van de rest van de gemeente. Ik vind het jammer dat de Buurtbus niet bij iedereen bekend is in onze omgeving. In het weekend en op feestdagen rijden we niet, maar je kunt altijd de dienstregeling op www.buurtbusmontferland.nl bekijken.

Het Spelletjescafé
Naast mijn vrijwilligerswerk voor de Buurtbus, ben ik ook actief betrokken bij Trefpunt de Bongerd. In mijn vrije tijd ben ik organisator van het Spelletjescafé. We komen samen en spelen spelletjes uit de kast die in het Trefpunt staat. Maar mensen nemen ook zelf hun spelletjes mee van huis. Rummikub en Klaverjassen zijn de meest populaire spellen. Ik hoop dat er steeds meer variatie in spellen gespeeld gaan worden. Dit houdt het ook leuk. Tijdens het spelen van de spellen wordt er natuurlijk ook altijd een praatje met elkaar gemaakt. Het was laatst zo gezellig dat we lang zijn blijven hangen en samen lekker een frietje hebben gegeten. Het is een leuke manier om in contact te zijn met anderen. Dit geeft mij en ook de bezoekers enorm veel energie.

Trefpunt de Bongerd
Het Spelletjescafé is elke tweede en vierde zaterdag van de maand geopend in Trefpunt de Bongerd. Van 14.30 – 16.30 uur spelen we spelletjes onder het genot van lekkere kop koffie of thee. Kom gerust ook eens langs!