Straatnamen VVL-velden bekend

Het college van burgemeester en wethouders heeft de straatnamen van de nieuwe woningbouwlocaties vastgesteld. Hiervoor is de hulp van onze inwoners ingeschakeld. De gemeente Montferland ontwikkelt woningbouwplannen in verschillende plaatsen. Het gaat om Didam, Beek, Kilder, Zeddam, Stokkum, Lengel en ’s-Heerenberg.

Het duurt nog even voordat de schop de grond in kan. Voor een goede voorbereiding van de plannen is het belangrijk om al op tijd ideeën voor de straatnamen te hebben. Wij hebben de inwoners gevraagd om hun ideeën over de nieuwe straatnamen voor deze woningbouwplannen in te dienen. Er golden een aantal voorwaarden waar de straatnamen aan moesten voldoen.

Er is gekozen voor de volgende namen:

  • Lengel (voormalig VVL-terrein): Speelveld, Middenveld en Voorhoede.
  • Didam-Oost: Koolwitje, Aurelia, Dagpauwoog, Atalanta en Goudspanner.
  • Didam centrum: De Hoevert
  • Kilder: Koldeweike, Overzand en Galgengoed.
  • Zeddam: Goudvink, Distelvink, Groenling en Kruisbek.
  • Stokkum: Zandhaas
  • Beek: Smachthoek en Wim Moormanstraat

Wethouder Gerard Nijland: “Ik ben erg blij met de grote hoeveelheid inzendingen en wil onze inwoners hiervoor heel hartelijk bedanken. Maar liefst 215 inwoners hebben één of meerdere ideeën voor straatnamen aangedragen. Ook de oudheidkundige verenigingen hebben hun bijdrage geleverd. Ik waardeer het enorm dat er zoveel betrokkenheid in Montferland is.”

De straatnamencommissie heeft alle inzendingen beoordeeld op onder andere originaliteit, toepasselijkheid en de relatie tot de plek waar de woningbouw plaatsvindt. Na deze beoordeling heeft de straatnamencommissie een voorstel aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd. Dit voorstel is door het college overgenomen en vastgesteld.

Voor het woningbouwplan Lakermaat in Lengel en het voormalige Katja-terrein in ’s-Heerenberg zijn ook straatnamen ingediend. Dit zijn particuliere initiatieven en deze straatnamen worden op een later moment door de initiatiefnemers gekozen.