Opgeruimd staat netjes

Beste omwonenden van de Kornhorst,

Lange tijd heeft een aanhangwagen met oud ijzer op een parkeerplaats aan de Kornhorst gestaan. Van meerdere bewoners kregen we signalen dat zij en andere bewoners de aanblik zat waren. De aanhangwagen is nu weg. Dat heeft een beste tijd geduurd. We koppelen daarom graag aan jullie terug wat er zich in dit proces allemaal heeft afgespeeld en waarom de aanhanger niet meteen verwijderd is.

Er stond een aanhanger met oud ijzer

De situatie was dat er een aanhangwagen met oud ijzer gestald stond op een parkeerplaats. Hier hadden jullie als omwonenden last van en ook de uitstraling van de wijk werd er niet beter van. Deze melding is bij de gemeente binnen gekomen en de boa’s zijn hiermee aan de slag gegaan.

Deze stappen moet gemeente nemen

De gemeente moet een aantal stappen volgen voordat het eigendom van iemand anders weggehaald mag worden. Dat mag niet zomaar. De eerste stap is altijd aanbellen bij een bewoner. Dat doen de boa’s. Meestal helpt dat! Lukt dat een enkele keer niet, dan gaat een procedure in en zijn er de volgende stappen:

Stap 2: het versturen van een schriftelijke waarschuwing;

Stap 3: het versturen van een aangetekende vooraankondiging last onder dwangsom;

Stap 4: het opleggen van een last onder dwangsom.

Bedankt voor jullie geduld

Tussen de verschillende stappen zit elke keer een periode van 4 tot 6 weken. In deze weken krijgt een eigenaar de kans om te reageren en de overtreding te beëindigen. Bij de laatste stap moet de eigenaar zijn eigendom weghalen. Doet hij dat niet? Dan moet hij een dwangsom betalen. Dat kan een bedrag ineens zijn of per dag zolang de aanhangwagen blijft staan.

Het heeft dus een beste tijd geduurd. Bedankt voor jullie geduld.