Trefpunt de Bongerd

Eindelijk was het zover! Trefpunt de Bongerd is op 29 maart om 17.30 uur geopend door burgemeester Harry de Vries. Na een tijd van overleggen, plannen bedenken, met inwoners afstemming zoeken, opknappen en inrichten, is het trefpunt klaar. Samen met een tal van actieve bewoners is er hard gewerkt en het resultaat mag er wezen!

Trefpunt de Bongerd
De opening werd dan ook druk bezocht door inwoners, medewerkers vanuit de gemeente Montferland, Plavei en Welcom. Met een hapje en drankje is er met elkaar kennis gemaakt en werd het trefpunt bekeken. In het trefpunt was er de mogelijkheid om een wens achter te laten voor in het trefpunt. Ook konden inwoners zich aanmelden om te helpen in het trefpunt. Denk hierbij aan activiteiten organiseren, klusjes doen of eventueel koffie schenken.

Wekelijkse spreekuur
Inwoners zochten een plek waar ze hun vragen, zorgen en ideeën kwijt kunnen. Dat is Trefpunt de Bongerd geworden. Omdat inwoners duidelijk aangaven dat ze behoefte hebben aan meer zichtbaarheid van medewerkers in de wijk is er nu een wekelijks spreekuur. Tijdens dit spreekuur zijn wisselend medewerkers van het Sociaal Team van de gemeente Montferland, Plavei of Welcom aanwezig. Wekelijks sluit er een andere partner bij aan. Dat kan bijvoorbeeld de politie, de BOA of de wijkbeheerder van Plavei zijn.

De spreekuren zijn in de even weken op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur en in de oneven weken op de donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Planning voor april

Dinsdag 4 april                                   10.00 – 11.30 uur            Sociaal team gemeente Montferland
Donderdag 13 april                           18.30 – 20.00 uur            Welkom
Dinsdag 18 april                                10.00 – 11.30 uur            Plavei
Dinsdag 25 april                                18.30 – 20.00 uur            Sociaal team gemeente Montferland

Kom gezellig een keer langs!