Op donderdagmiddag 21 maart, voorafgaand aan de week van de groene tuin, is er in en om het Trefpunt een inloopmiddag met als thema ‘Tegels eruit, groen erin!’. We verwelkomen u graag met een kopje koffie tussen 14.00 en 17.00 uur. ‘Weet van water’ is aanwezig met hun roadshow ‘Ben je nou helemaal betegeld?’. Stichting Steenbreek is aanwezig om u te helpen met uw vergroeningsvragen en woningstichting Plavei vertelt u graag meer over de mogelijkheden om ook uw huurhuis te vergroenen en verduurzamen.

Nieuwe subsidieregeling Water&Groen
Om de vergroening van tuinen te stimuleren is de gemeente Montferland een nieuwe laagdrempelige subsidieregeling gestart; de stimuleringsregeling Water&Groen voor de bebouwde kom. Tijdens de inloopmiddag duurzaamheid in het Trefpunt op donderdag 21 maart vertellen we u er graag meer over.

Een plant voor een tegel!
We laten u graag met volle handen naar huis gaan! Als u een tegel of steen uit eigen tuin meeneemt ruilen we die graag om voor een mooie tuinplant naar keuze! De kinderen van de Galamaschool doen ook hun best. Elke meegebrachte steen of tegel telt mee voor het NK Tegelwippen waar Montferland in 2024 aan mee doet. Laten we er samen voor zorgen dat we de meeste stenen uit de regio oprooien en vervangen voor groen!